< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Onemsenmeyen Goz Hastaliklari Nelerdir?

Gözlerde ışığa duyarlılık, ışık çakmaları, küçük siyah cisimlerin uçuşması gibi saçma görülen ciddiye alınmayan şikâyetlerin temelinde kesinlikle bir retina problemi olduğunu bilin. Retinada ki yırtılmalar bu iki şikâyetin ana temeli. Önlem alınmadığı takdir de görme bozukluklarına, migrene yol açabilir. Halk arasında göz tansiyonu, gözü fazla ovuşturma gibi sebeplerle yersiz getirilen açıklamalar bize yetmemeli. Göz ihmale gelmeyen bir organ. İleride ciddi müdahalelere maruz kalmadan sebeplerini öğrenmelisiniz.

Gözdeki ışık çakmaları aniden ortaya çıkar, gözünüzü sımsıkı kapama ihtiyacı hissedersiniz. Bu durum gözünüzü kapattığınızda bile batma hissi verir. Hatta ilüzyonlara sebep olur. Genellikle orta yaşlarda ortaya çıkan bu retina rahatsızlıkları kitap okurken, dikkat gerektiren işler yaparken çok daha fazla rahatsızlık verir. Bu durum günlerce haftalarca hatta aylarca sürebilir.

Uçuşan cisimler ise; kar ya da mavi gökyüzüne baktığınızda çıkan siyah noktalar normaldir. Fakat normalde bu durumla karşılaşıyorsanız yine bir retina problemiyle karşı karşıyasınız.

Gözdeki ışık çakmaları ve cisim uçuşmaları her insanda olabilir. Miyop hastalarda bu risk daha fazla. Katarakt ameliyatı geçirmiş olanlar, göz içi iltihabı geçirenler, lazer yaptıranlar da diğer insanlara göre bu risk altında. Yaş faktörü de bir diğer dikkat edilmesi gereken sebep. Eğer 45 yaş üzerinde, gözünüzde ışık çakmaları ya da uçuşan cisimler sorununu yaşıyorsanız durum ciddidir.

Retina ameliyatları çok çeşitlidir. Kişiye, duruma ve sorunun seviyesine göre kararlaştırılır. Gözdeki ışık çakmaları ve uçuşan cisimler konusunda her iki durumda da mutlaka doktora başvurulmalı, ihmal edilmemelidir.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Onemsenmeyen Goz Hastaliklari Nelerdir?"

Back To Top