< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Bronzlaşmanın Faydaları

Bin bir emekle tatil fırsatı bekliyoruz güneşlenmek ve bronzlaşmak için. Tatil hevesiyle havlular, kremler, mayolar hazırlanır. Artık insanlar güneş kremlerine alıştı ve alışkanlık haline getirdi. Bu iyi bir şey. Ama vazgeçemedikleri bir şey varsa oda; bronzlaşma arzusu. Bu arzu uğruna güneşin altında unutuyorlar kendilerini.

Güneş artık eskisi gibi değil. Bu yüzden uzmanların bas bas bağırdığı ikazlara kulak asılmalı. 11 ile 15 arası güneşe çıkmayın. Güneş Kremi sürünmeden dışarı çıkmayın. Dinlenmek için gölge yerler seçmek akıllıca bir davranış.

İnsanlar neden bronzlaşmak ister?
Tamamen estetik, göz zevki gayeleriyle insanlar bronzlaşmak ister.

Bronzlaşmanın Faydaları: Cilt teki bazı mikropları öldürür, sedef hastalığı gibi bazı hastalıklara fayda verir, Beyaz giysilerin bronz tene yakışır, ciltteki kusurları örter, bronzlaşmış insan tatile gittiğini belli etmiş olur. Yani bir yerde bronzlaşmak modadır. Ama dikkat edin bronzlaşırken güneş sizi yakmasın.

Güneşin zararları
Cilt yanıkları, lekelenmeler, derinin erken yaşlanması, cildi buruşuk ve dayanıksız hale getirmesi vücudun bağışıklık sistemini zayıflatması ve cilt kanseri. Sanırım dikkatli olmaya yetecek kadar sebebimiz var. Bronzlaşmanın kazanımlarından çok zararları olduğunu görüyorsunuz.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Bronzlaşmanın Faydaları"

Back To Top