< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Basur Acısını Hafifletmek Elinizde

Dünyada pek çok insan hemoroid (basur) problemi nedeni ile acı çekmektedir. Basuru olanlar genellikle sorunları ile ilgili konuşmaktan çekinip utanmaktadırlar. Bu nedenle doktora gitmekten kaçınanlarda basur ilerleyerek dayanılmaz bir sorun haline gelebilir. Fazla kilolu kişiler ve hamilelerde, kiloların yaptığı baskı hemoroide neden olabilir. Basur probleminde evde denenebilecek birkaç küçük ipucu vardır.

Liften zengin beslenmek öğütülen besinlerin bağırsaklardan ve anüsten daha kolay geçmesini sağlayarak doku yırtıklarına engel olacaktır.

Anal bölgede oluşan basur ağrıları ve şişlik için buz küpleri ile kompres yapılması acıyı azaltacaktır.
Özellikle tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra, düzenli olarak ılık su ya da nemlendirilmiş mendil ile bölge iyice temizlenmelidir.
Tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra cadıfındığı suyu ile kompres yapılabilir. Kanama oluşursa aynı bitkinin yaprağı kanamayı durduracaktır.
Basur sorunu olanlar günde en az 8 bardak su içmelidir. Bu sindirimi düzenler ve basur oluşumunu engeller.
Günde 3 defa onar dakikalık yürüyüşler yapılmalıdır. Yürüyüşler çok fazla uzatılmamalıdır.
Ağrı kesici kullanmak şişlikleri ve acıyı azaltacaktır.

Basur acısını azaltmak için bazı egzersizler de yapılabilir. Bir kanape ya da sandalye üzerine yuöuşak bir yastık yerleştirilir ve bacakların altına bir başka sandalye yerleştirilerek yarım saat oturulur. Bu anal bölgede basıncı azaltacaktır. Bir başka yöntem ise yatakta uzanılarak dizleri gövdeye doğru çekerek yarım saat bu konumda kalınır. Zorlanma hissedildiğinde gövde sağa ya da sola çevrilir.

Hemoroid tedavisinde acıyı azaltmak için kullanılan merhem ya da fitiller vardır. Tüm denemelere rağmen başarılı olmayan tedavilerde ameliyat uygulanmaktadır.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Basur Acısını Hafifletmek Elinizde"

Back To Top