< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Tüp Bebek İle İlgili Bilinmeyenler

Tüp bebek tedavisi son 20 yılda hayatımıza girmiş, normal tıbbi yöntem haline gelmiştir. Tüp bebek tedavisinin genel felfesi, kadın ve erkeğin üreme hücrelerinin alınıp, vücut dışı koşullarda döllenmesidir.

Üreme hücreleri, vücut sıcaklığındaki uygun bir ortamda 48 saat bekletilir. Geçen süreçte elde edilen yumurtaların hemen hemen yarısında döllenme meydana gelir. Bu döllenmeye embriyo adı verilir ve kadın rahmine yerleştirilir.

Bu embriyolar rahim ağzından ince bir katater ile yerleştirilir. Bu uygulamanın sonunda kadınların çoğunluğunda gebelik meydana gelir. Ancak gebe olan kadınların ne yazık ki hepsi çocuk sahibi olamaz. Bir kısmında düşükler meydana gelir.

Tüp bebek hakkında genel bilgilendirme yapacak olursak;
Tüp bebek, normal yolla gebe kalamayan kadınlara uygulanan tedavi şekline denir. Sperm ve yumurta döl hücrelerinin uygun koşullarda birleştirilmesi sonucu meydana gelen embriyoların, kadın rahmine yerleştirilmesine bağlıdır.

Son yıllarda yaygınlaşan bu tedavi yöntemi, sperm sayısı yetersiz olan, menisinde sperm bulunmayıp testislerinde sperm olan erkeklerin tedavisinde büyük bir önem taşıyor.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Tüp Bebek İle İlgili Bilinmeyenler"

Back To Top