< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Sınavlardan Önce Neler Yenmelidir ?

Özellikle sınav zamanları hem çocukları hem aileleri bir telaş alır. Sınavlar malesef günümüzde bir yaşam şekli olmuştur. Her yaştaki çocuğun yaşadığı sınav heyecanı tüm aileyi etkiliyor. Çocuklarda konsatrasyon bozukluğu, dikkat eksikliği gibi sorunlar endişenin başlıca nedeni. Özellikle çocukların doğal beslenememesi ve teknoloji nedeniyle oluşan dikkat dağınıklıkları sınavlara ve derslere de yansıyor. Peki çocuklardaki bu dikkat eksikliği için ne yapabiliriz. Ya da sınav zamanları çocuğumuzun zekasını artırabilirmiyiz. İşte bu sorunun cevabını Doktor Ender Saraç veriyor. Çocuklarımızın zekasını artırmak, dikkat ve konsantrasyon eksiklikleri için çocuklarımızı nasıl beslemeli, ne yedirmeliyiz açıklıyor. Çocuklarımızın sınavda başarılı olması için beslenme önerilerini açıklayalım.


Sınav Zamanı Çocuklar Nasıl Beslenmeli:

** Sınav öncesi ve ders çalışırken çocuklarımız mutlaka kahvaltı yapmalı. Kahvaltıda,peynir, süt, yumurta gibi protein içeren besinlerden bok bok yemelidir.

** Çocuklarımıza konsatrasyon ve dikkat için ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerin yenmesi öneriliyor.

** Çocuklarda yaratıcılığın geliştirilmesi için zencefil ve kimyon önerilir. Kimyon çayı, bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyon eklenerek yapılabilir önerisinde bulunuyor.

** Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi sayesinde çocuklarda hafızayı kuvvetlendirir.

** Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor.

** Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor.

** Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekâyı açıyor.

** Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor.

** Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.

** Yağsız kırmızı et: Tam bir demir deposu, özellikle sağlıklı alyuvarlar için vazgeçilmez… Beyin gelişimi için büyük yarar sağlıyor.

** Lahana: Tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi sağlar.

** Soya Lesetin : Kolesterolün damarlara yapışmasını engeller, zeka açar,karaciğere faydalıdır, beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiler.

** B-12 Vitamini : Çocuğunuz eğer doğal yollarda (et,yumurta sarısı gibi ) B 12 vitamini alamıyorsa, B12 iğnesi veya tableti 1 kereye mahsus olamk üzere verilebilir.

** Omega-3 : Ceviz, yağlı balıklar, semizotu, keten tohumu gibi besinlerden alınabilir.

** Adaçayı : Çok iyi bir zeka ve hafıza açıcıdır.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Sınavlardan Önce Neler Yenmelidir ?"

Back To Top