< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

En etkili epilasyon yöntemi

Tüylerden kurtulmak için epilasyonu tercih ediyorsanız bu yazıya dikkat! Acaba doğru şekilde uyguladığınızdan emin misiniz?
Etkili bir sonuç almak istiyorsanız cildinizin temiz olması gereklidir. Temizlikten kasıt deri üzerinde herhangi bir birikinti ve yağın olmamasıdır. Daha az acıması için önceden krem ve losyon kullanılmamalıdır. Çünkü bu ürünler kısa tüylerin alınmasına engel teşkil etmektedir. Bunu sağlamak için epilatör uygulamasından önce peeling ya da keseleme işlemi uygulayabilirsiniz.
Özellikle kısa tüylerden kurtulmak için epilatörü belirli bir açıyla tutmak gereklidir. 90 derecelik bir açı ile uygulandığından en kısa tüyler bile epilatör tarafından kolayca yakalanabilecektir. Ancak eğer tüyler farklı yönlerde uzuyorsa ona göre epilatörün açısını değiştirmek gerekir.
Epilatör kullanırken deriye çok bastırmak oldukça sakıncalıdır. Elbette gevşek de bırakılmadan yeterli yakınlıkta gezdirilmelidir. Tercihinize göre istenmeyen tüylerden kurtulmak için epilasyon eldiveni de kullanabilirsiniz.

En iyi epilasyon yöntemi hangisi?
Eklemlerin bulunduğu diz gibi alanlarda acı daha fazladır. Bu gibi yerlerde bir elle epilatörü uygularken diğer elle de deriyi gererek hem acıyı azaltabilir hem de kolayca alınmasını sağlayabilirsiniz.
Seçtiğiniz epilatördeki cımbız sayısı da epilasyonun etkinliğini artırmaktadır. Koltuk altı gibi bölgeler ve bacaklar farklı aplikatörler yardımıyla temizlenmelidir.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "En etkili epilasyon yöntemi"

Back To Top