< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Diş Çürümeleri ve Sebepleri

Diş çürümeleri ve bunların meydana getirdiği ağrılar, meydana geldiğinde en fazla rahatsızlık veren hastalıkların başında gelmektedir. Diş çürümelerinin birçok sebebi olabilir. Diş çürümelerine genellikle bakteriler sebep olmaktadır ancak tek sebep bu olmuş olsaydı bir aşı üretilir ve çürüklerin önüne geçilebilirdi.
Düzensiz beslenme yukarıda bahsettiğimiz bakterileri de arkasına aldığında dişlerimiz için korkunç bir tehdit oluşmaktadır. Dişlerin fırçalanmasıyla dahi dişlerden temizlenemeyen ve düzensiz beslenmeyle daha da fazla artan ve dişe yapışan gıda artıkları dişi çok hızlı bir şekilde çürütmektedir. Bu duruma önlem olarak öncelikle yemek düzenimizi sağlamalı ve yemeklerden sonda dişlerimizi mutlaka iyice fırçalamalıyız.

Çok düşük de olsa bazen diş çürümeleri genetik faktörlere bağlı olarak ta meydana gelebilmektedir. Bu şekildeki dişler daha fazla çürük riski taşımakta ve kolayca çürüyebilmektedirler. Ancak bu türden vakalar çok nadir görülmektedir. Durum böyle olsa bile düzenli bir tedavi ve bakım süreci sonucunda bu tür risk taşıyan dişler bile sağlıklı dişler haline getirilebilmektedir.

Diş çürükleri ilerledikçe dişe kanal tedavisi yapma riski de artmaktadır. Çürüyen bir dişe sahipseniz çürük sinirlere ulaşıp rahatsız vermeye başlamadan bir diş hekimine muayene olmalısınız. Böylece kanal tedavisi uygulamasına da gerek kalmadan dişinizin bakımını yaptırabilir sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. Kanal tedavisi hem dişin yapısını bozabilmekte hem de renkte meydana getirdiği değişiklikle estetik görünümü bozabilmektedir.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Diş Çürümeleri ve Sebepleri"

Back To Top