< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Yoğurt + Kefir = Kemik Sağlığı

Yoğurt ve kefir sağlık için pek çok fayda barındıran mayalanmış süt ürünleridir. En önemli etkileri ise kemik sağlığı üzerinedir. Günlük olarak tüketilen yoğurt ve kefir kemikleri güçlendirmektedir.
Kefir ve yoğurt kemik gelişimi için çok önemli bir mineral olan kalsiyumu yüksek ölçüde içerir.

Ayrıca mayalanarak hazırlanan süt ürünleri laktoferrin olarak bilinen bir protein ve demir kompleksi içerir. Laktoferrin hücresel düzeyde kemikleri gençleştiren bir maddedir. Yapılan araştırmalar laktoferrinin osteoporoz da denilen kemik erimesini engelleyen bir rolü vardır. Kemik hücrelerini yeniler ve iyileştirir.

Laktoferrin kemiklerin gelişiminin yanında yeni kemik oluşumunu sağlayan osteoblast denilen hücrelerin faaliyetlerini arttırır. Kemiğin güçlenerek kırılmamasını sağlayan bu mineral, kemik hücresi ölümlerini yüzde elli ile yüzde yetmiş oranı arasında engeller.

“The Journal of Nutrition” adlı sağlık dergisinde yayınlanan bir araştırmada mayalanan süt ürünlerinde bulunan laktobasil isimli probiyotik bakterilerin kemik erimesi ve romatizmayı engellediği, bulaşıcı ve ateşli hastalıklarda yararlı etkileri olduğu, bağırsaklar başta olmak üzere tüm sindirim sistemini düzenlediği ve ödemleri engellediği kanıtlanmıştır.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Yoğurt + Kefir = Kemik Sağlığı"

Back To Top