< Sağlıklı Yaşam Önerileri >

Reiki Nedir?

Reiki en yalın tanımıyla uygulayıcının sadece ellerini kullanarak vücudun değişik bölgelerinde dolaştırılmasıyla gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Tıp alanında ve diş hekimliğinde kullanılan bu yöntemlerde hekimin dinsel iyileştirme ya da enerjiyle iyileştirme yöntemini kullanması artık yadsınan bir metod olmaktan çıkmıştır. Enerji ile tedavi yöntemi vücutta bir uçtan diğer uca dokunma yoluyla tedavi yöntemidir. Çeşitli tıbbi alanlarda uygulan reiki enerji yönteminin özellikle cerrahi ve gebelik durumlarında tıbb egzersizlerle birlikte sağlığın korunması ve hastanın eziyet çekmeden toparlanmasına yardımcı olduğu ileri sürülmektedir. Manevi tedavi yöntemlerinin diğer örnekleri ise akupunktur, masaj ve geleneksel doğal özlü ilaçlardır.
Reikinin alternatif bir tıp metodu olduğu hususu günümüzde bazı çevrelerce kabul görmektedir. Reiki gibi merkezi bölgelere dokunarak yapılan masajla tedavi ve masaj terapisi, pek çok uzmanın yer aldığı bir toplantıda tartışılmış, bu yöntemlerin alternatif tıp olarak kabul edilmesi 1992’de Chantilly Repart’ta belirtilmiştir.

Reiki günümüzde alternatif tıp kabul edilmesi bir yana tamamlayıcı tıp olarak da değerlendirilmekte ve özellikle ABD’de birçok hastanede uygulanmaktadır.

“Reiki şifası tıbbi bir tedavi değildir. Gerekli izinleri almaksızın teşhis koymak, ilaç vermek ya da tıbbi tedavi uygulamak yasadışıdır. Gerekli belgeler olmadan akupunktur, moksibüsyon, masaj ve do-on kavramlarının kullanılmasına izin verilmemektedir. Ellerle hafifçe dokunmaya dayanan reiki şifası, hiçbir ilaç kullanımını gerektirmediği için herhangi bir sorun yaratabileceğini düşünmek güçtür. Bununla birlikte danışanınıza yakın bir ilgi göstermelisiniz ve tıbbi tedavi uygulamamalısınız. Doktora gitmenize gerek yok ya da ilaç almayın türünden cümleler sarf etmemelisiniz. Reiki hastalıklara yönelik bir tedavi değildir. Bununla birlikte kökler üzerinde etki göstererek hastalıkları iyileştirebilir.”
Reiki ile Tedavi Edilen Rahatsızlıklar
Reiki’nin her pozisyonu çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde iyi sonuçlar bırakan uygulamalar içermektedir.
İki elle gözlerin kapatıldığı 1. pozisyon, önemli salgı bezleri olan hipofiz ve hipotalamus ile göz, burun, sinüs boşluğu ve alın çakrasına ulaşmaktadır. Böylece katarakt ve glokom gibi göz problemleri, okumak ya da çok çalışmaktan oluşan göz yorulması, sinüs boşluğu sorunları, nezle, saman nezlesi, alerjiler, baş dönmesi, psikolojik dengesizlik ve stres gibi rahatsızlıklar, bu pozisyonda tedavi edilmektedir.

Ellerin şakaklara konduğu 2. pozisyon, iki beyin yarımküresini dengelemektedir. Bu pozisyonla beynin sol yarımküresinde konuşma, işitme ve akıl bölgesi ile sağ yarımkürede sezgi ve bilgelik noktalarına temas edilmektedir. Stres, baş ağrısı, konsantrasyon problemleri ve dengesizlik sorunları tedavi edilmektedir.
Ellerin kulakların üzerine konduğu 3. pozisyon ile iç ve dış kulaklara ulaşılmaktadır. Böylece bedenin tüm bölgelerine ve organlara etki edilerek kulak iltihabı, kulak uğuldaması ve çınlama, ağır işitme, baş dönmesi ve soğuk algınlığı gibi sorunlar tedavi edilmektedir.

PAYLAŞ :

Facebook Twitter İnstagram
0 Yorum Yapıldı "Reiki Nedir?"

Back To Top